Шығанақтық теңіз балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пісірілген тарақты (500 г) тілімдерге кесіңіз. Оны ыдысқа қайнатылған сәбіздің жұлдызшаларымен толтырылған бос орындармен салыңыз (1-2 дана), 1 лимонның 3-4 тілімін салыңыз. Етті желе үстіне 10-15 мм қабатпен құйып, суытыңыз. Содан кейін гофрленген құрылғымен бөліктерге кесіңіз. Желкек қосылған тұздыққа қызмет етіңіз. Желатин 10 г, 1/2 дана. ақуызды 2 стаканмен сұйылтыңыз. ыстық ет (балық) сорпасын қайнатыңыз, ағызыңыз. Желедегі сорпаға лавр жапырағы, хош иісті бұрыш, кардамон, ақ тамырларды қосыңыз. Ыдысқа жасыл ақжелкен себіңіз.