Наси горен (Индонезия)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұзды суға қайнатылған күрішті елекке тастайды да, судың ағып кетуіне жол береді. Содан кейін күріш майлықпен жабылады және суып кетпес үшін су моншасына қойылады. Пияз, тәтті бұрыш және сарымсақ майдалап туралып, өсімдік майына қуырылады. Содан кейін туралған етті қосып, ұнтақталған қызыл бұрыш пен тұзбен дәмдеңіз, бәрін қайтадан бірге қуырыңыз, күріш пен тұздалған шаян немесе краб етін салыңыз, бәрін қантпен дәмдеңіз және 3-5 минут қуырыңыз. Қуырылған күрішке жаңа піскен қияр, қызанақ немесе жұмыртқа тілімдері, қуырылған пияз сақиналары, шикі немесе қуырылған бананның жартысы қосылады. Ыдысқа ұнтақталған жаңғақ себілген.