Саварин торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы: 500 г ұн, 0,25л сүт, 50 г ашытқы, 200 г сары май, 150 г қант, 5 сарысы, бір шымшым тұз, 0,5 лимон, нан үгіндісі, 8 ас қасық су, 6-8 ас қасық ром.
Сипаттамасы Дайындау: Ұнды електен өткізіп, ортасынан құдық жасап, оған жылы сүтте сұйылтылған ашытқыны құйыңыз. Қамыр илеп, қолайлы жерге жылы жерге қойыңыз. Сары майды ерітіп, 120 г қант, үгітілген қабық пен лимон шырынын, бір шымшым тұзды қосып, соңында сарысын біртіндеп араластырыңыз. Алынған ашытқы қамырын ұнға себіңіз де, пешке салыңыз (Ғажайып), оны бұрын жақсылап майлап, нан үгіндісіне себіңіз (Қамыр қалыптың биіктігінің 3/4 бөлігінен аспауы керек). Саваринді бірнеше шағын өлшемді пішінде де пісіруге болады. Тұмшапешке қоймас бұрын, қамыр салынған қалыптарды қамырдың сәйкес келуі үшін жылы жерде ұстау керек. Содан кейін орташа температурада пеште пісіріңіз. Қалған қантты сумен сұйылтыңыз, қайнатыңыз және ром қосыңыз. Жылы Саваринді қалыптан алыңыз, оған сұйықтық құйыңыз және оны сіңіріңіз. Саваринді кілегеймен жылы да, салқын да беруге болады. Торттың ортасына компоттан алынған жемістерді немесе ванильді, жаңғақ немесе кофе кремін де салуға болады.