Қуырылған күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл тағам Мәсіхтің Рождествосына, Пасхаға, әсіресе салтанатты жағдайларда дайындалады. Күркетауықты тауық еті ретінде кесіңіз, күйдіріңіз, бөліктерге бөліңіз, қуырыңыз және қайтадан тұтас күркетауыққа бүктеңіз. Пеште қуыру уақыты - 2-3 сағат. 50-100 г сары майға және 2 ас қасық суға және үгітілген зімбірге қуырылады, әр 10 минут сайын сорпаның үстіне құйылады. Содан кейін нан үгіндісі, ірімшік себіңіз, салатпен, шие пюресімен безендіріңіз.