Жай ғана жақсы қуырылған күркетауықпен
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер
қуыруға арналған 3 ½ галлон жержаңғақ майы
1 (10 фунт) тұтас күркетауық, мойын және ішек-қарын алынып тасталды
1 ас қасық тұз немесе дәміне қарай
1 ас қасық ұнтақталған қара бұрыш немесе дәміне қарай
Сипаттамасы Алғыс айту күніне арналған күркетауықты көп әбігерге салмай-ақ қалай қуыруға болатынын біліңіз. Қуырылған күркетауықтың бұл рецепті қарапайым - инъекциялар, маринадтар, күрделі сүртулер жоқ. Егер сіз дәстүрлі күркетауықты ұнатсаңыз, онда бұл тағам сізге арналған!
Калориялылығы
568кКал
Ақуыздар
77Грамм
Майлар
27Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Майды үлкен қуыруға арналған табада немесе күркетауық қуырғышта 175 градус Цельсийге дейін қыздырыңыз. Ауа қуырғыштың ашық ауада қауіпсіз жерде, жақсырақ жерде немесе тротуарда, сондай-ақ ғимараттардан, ағаш палубалардан немесе басқа заттардан алыс жерде орнатылғанына көз жеткізіңіз. Қауіпсіз болу үшін өрт сөндіргішті қолыңызда ұстаңыз
2Күркетауықтың толық ерігеніне көз жеткізіңіз. Мойын аймағындағы артық теріні кесіп тастаңыз және мойын тесігінің диаметрі кемінде 1 дюйм екеніне көз жеткізіңіз
3Құсты қағаз сүлгімен толығымен құрғатыңыз, содан кейін сыртынан да, ішінен де тұз бен бұрышпен молынан сүртіңіз
4Күркетауықты алдымен мойын жағынан кептіру үшін себетке салыңыз. Баяу және мұқият жұмыс істеп, күркетауықты толығымен жабу үшін себетті ыстық майға ақырын батырыңыз.
5Майдың температурасын Цельсий бойынша 175 градус температурада ұстаңыз және күркетауықты бір фунт үшін 3 1/2 минут, шамамен 35 минут пісіріңіз.
6Себетті майдан абайлап алыңыз да, күркетауықтан суды төгіп тастаңыз. Ет термометрін жамбастың ең қалың жеріне салыңыз; ішкі температура Цельсий бойынша 80 градус болуы керек. Кесу алдында 15 минут қоя тұрыңыз