Майсыз астыққа арналған тостаған
Қосылды: 25.02.2025 0
0
Дайындау уақыты55 минут

Өнімдер
2 кесе ақ күріш
4 кесе су
1 үлкен тәтті картоп, аршылған және текшелерге кесілген
3 ас қасық кокос майы немесе өсімдік майы, немесе қажет болған жағдайда, екіге бөлінеді
1/2 қызыл болгар бұрышы, туралған
1/2 жасыл болгар бұрышы, туралған
1/2 апельсин болгар бұрышы, туралған
1 (14 унция) қосымша қатты тофу пакеті
1 (15 унция) банка қара бұршақ, аршылған және шайылған
1 шай қасық дәмдеуіштер, кептірілген ет үшін немесе дәміне қарай
2 ас қасық кептірілген етке арналған маринад
Сипаттамасы Дәндері бар бұл майсыз ет ыдысы кептірілген тофудан тамаша жасалған. Қуырылған тәтті картопты қосу тағамға күтпеген дәм береді — мұның бәрі сіздің дәм бүршіктеріңізді қуаныштан билейді!
Калориялылығы
305кКал
Ақуыздар
14Грамм
Майлар
12Грамм
Көмірсулар
38Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Кәстрөлдегі су мен күрішті қайнатыңыз. Өртті орташа деңгейге дейін азайтыңыз, қақпақты жауып, күріш жұмсақ болғанша және су сіңгенше 20-дан 25 минутқа дейін қайнатыңыз. Жылы ұстаңыз.
2Пешті 450 градус Фаренгейтке (230 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз.
3Туралған тәтті картопты 1 ас қасық майға қуырыңыз. Пісіру парағына біркелкі таратыңыз.
4Тәтті картопты алдын ала қыздырылған пеште жұмсақ болғанша пісіріңіз, бірақ тым көп емес, 15-20 минут.
5Шойын табаны 1 ас қасық кокос майымен орташа отта қыздырыңыз; қызыл, жасыл және қызғылт сары болгар бұрышын қосып, 2-3 минут қуырыңыз. Табадан шығарып, бір жаққа қойыңыз.
6Қалған 1 ас қасық кокос майын сол табаға қосыңыз. Тофуды біркелкі етіп бүктеңіз. 2 минут қайнатыңыз және ақырын екінші жағына бұраңыз. Пісіруді жалғастырыңыз, мезгіл -мезгіл айналдырыңыз, тофу шеттерінде сәл қытырлақ болғанша, 6-8 минут.
7Тофудың жабылғанына мұқият көз жеткізіп, емдеуге арналған тұздықты қосыңыз. Тофу маринадта карамельденуді бастағаннан кейін, оттан алыңыз.
8Қара бұршақтарды микротолқынды пешке қауіпсіз ыдыста пісірілгенге дейін 2-3 минут қыздырыңыз, әр 30 секунд сайын араластырыңыз.
9Астық ыдыстарын жинаңыз: күрішті, тофуды, бұрышты, тәтті картопты және қара бұршақты бөлек ыдыстарға біркелкі таратыңыз