Қамырға қуырылған тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5 тауық, 1 пияз, 1 лимон, 1 шай қасық ақжелкен, 200 г ұн, 1 ас қасық. өсімдік майының қасық, 1 стакан ыстық су, 1 ас қасық. қант қасық, 1 шай қасық тұз, 4 ақуыз.
Сипаттамасы Пісірілген, жуылған тауықтарды ұзындығы бойынша екіге, жартысын кесіңіз - эмальданған ыдыста тұрып, тұз, бұрыш, туралған пияз және ақжелкен себіңіз, үстіне лимон сығылған шырын құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және 2 сағат бойы салқын жерде маринадтауға қойыңыз.Тауықтарды маринадтан алыңыз, сүлгімен құрғатыңыз, ұн себіңіз, қамырға батырыңыз, қайнаған майға жіберіңіз. Тауықтар жақсы қызарған кезде, саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, таза қағазға салыңыз, майдың ағып кетуіне жол беріңіз және тауықтарға гүлді қырыққабат суфлесімен қызмет етіңіз. Егер тауықтар ірі болса, онда қамырға салмас бұрын, оларды алдымен өз шырынында дайын болғанға дейін сөндіру керек, содан кейін кептіріп, көрсетілген әдіспен өңдеу керек. Қамырды дайындау: Ұнды біртіндеп ыстық сумен сұйылтыңыз (қайнаған сумен емес!). Қамыр тегіс, түйіршіктерсіз болған кезде өсімдік майын, тұзды құйыңыз, қант қосыңыз, қайтадан жақсылап илеңіз, салқындатыңыз және шайқалған белки абайлап енгізіңіз. Қамыры бар кастрюльді тиіндердің шөгуіне жол бермеу үшін суық суы бар ыдысқа салыңыз. Тауықтың кесектерін шанышқымен алыңыз, қамырға батырыңыз және терең қуырыңыз. Түсті қырыққабат суфлесімен бірге қызмет етіңіз.