Алжир стиліндегі көгершін котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-45-1.webp)
Өнімдер Көгершін 1 дана., кептірілген саңырауқұлақтар 25, ұн 5, жұмыртқа 1/2 дана., мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған көгершіннің ұшасы қайнатылады және сорпада салқындатылады. Содан кейін одан филе кесіліп, котлеттер пішініне келтіріліп, аздап ұрылады. Етті сүйектен бөліп, кішкене текшелерге бөліп, оған пісірілген және майдалап туралған кептірілген саңырауқұлақтарды қосады. Мұның бәрі жақсылап араластырылады, тұз бен мускат жаңғағына себіледі. Бөлек, қою ақ негізгі тұздық дайындалады және оған сарысы енгізіледі. Тұздықты дайындалған массамен араластырыңыз, аздап қыздырыңыз, содан кейін салқындатыңыз. Ұрылған филе кесектері бір жағына салқындатылған салмамен біркелкі жағылады, ұнға пісіріледі, жұмыртқаға суланады, қайтадан нан үгінділеріне пісіріледі және терең қуырылады. Котлеттер әр түрлі картоп пюресі - каштан, жасымық, бұршақ, картоппен безендірілген. Каперс қосылған тұздық бөлек беріледі.