Ол ет қосылған сәбізден жасалған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сәбіз 3 дана. (үлкен) қырыққабат 0,5 кішкене қырыққабат басы шошқа еті (жұмсақ) 200 г. қара бұрыш 1/4 шай қасық. қызыл қайен бұрышы 1/4 шай қасық. қалампыр 3 дана. кептірілген насыбайгүл 1 ас қасық. л. рейган 1 шай қасық. пышақтың ұшындағы мускат жаңғағы лавр жапырағы 2 дана. сірке суы, тұз зәйтүн майы
Сипаттамасы Сәбізді ұсақ үккіште сүртіңіз (жақсырақ ұзын, жіңішке жолақтармен), қырыққабатты ұсақтап тураңыз. Мұның бәрін араластырып, шырын шығару үшін суық жерге қойыңыз. Етті (шикі) кішкене текшелерге кесіп, маринадтаңыз. Маринад: 0,5 шай қасық бұрыш қоспасы, тұз, сірке суы, май. Бір тәулікке салқын жерде қойыңыз. Сәбіз мен ет шырынын босатқан кезде араластырыңыз. Дәмдеуіштерді ұсақтап турап, барлығын ет қосылған сәбізге қосыңыз. Аздап мыжыңыз. Ешбір жағдайда етті қуыруға болмайды! Қызмет көрсетер алдында шөптермен безендіріңіз. Ps Сіз шөлдеген нәрсеге дайындалыңыз.