Хитчин (кәстрөл)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: ұн 150, маргарин 60, қант 3, су 60, тұз, тартылған ет үшін: картоп 100, ірімшік 50.
Сипаттамасы Ашытқысыз қамыр иленеді, кесек ірі кесектерге бөлінеді, кесе түрінде пішінделеді, тартылған ет ойықтарға салынады, шеттері қысылып, бұйымдар табаның көлеміне қарай жіңішке жайылады. Фаршты ет тартқыштан өткізілген картоп пен балқар ірімшігінен дайындайды. Кобиялық ірімшікті де қолдануға болады. Хитчиндер пісіріліп, үйіліп, маймен майланған. 4-6 бөлікке кесіп, май немесе қаймақ құйып, қызмет етеді.