Тауық етінен жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шамамен 1 кг аршылған картопты турап, терең табаға салыңыз. 1-2 аяқтың филесін май қабатынан босатып, ұсақтап турап, картоптың үстіне қойыңыз. Сүйектерден, тері бөліктерінен және майдан сорпаны дайындаңыз, оларды картоп пен етке құйыңыз, сонда олар аздап жабылады. Сорпа жеткіліксіз болса, аздап қайнаған су қосуға болады. Қамырды 100 г ұннан, 50 г майдан, 2 жұмыртқадан, бір шымшым тұздан дайындаңыз. Жарты сағат бойы пісуге рұқсат етіңіз. Содан кейін қамырды табаның айналасына қарай аздап жайыңыз, мұқият үстіне қойыңыз, қамырды табаның шетіне мықтап жабылатын етіп қысыңыз. Табаны пешке салыңыз да, бір сағат ішінде пісіріңіз. Қамыр тым қатты қуырылатын болса, үстіне суға малынған ақ қағазды немесе фольганы салыңыз. Кәстрөлге пісірілген қамырдың бөліктерімен бірге қызмет етіңіз.