"Киев" рулеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Пышақтың көмегімен орамды "Өзіңізден" орап, оны шпагатпен немесе төрт бүктелген қалың мақта жіппен байлаңыз. Осылайша дайындалған орамды қышамен жауып, тоңазытқышқа бір сағатқа қойыңыз. Бір сағаттық экспозициядан кейін орамды табаға немесе пісірме табаққа салыңыз да, пеште "Баяу" отта пісіріңіз, оны еріген маймен әр 15 минут сайын тәбетті қара қоңыр қабық пайда болғанға дейін құйыңыз.
Сипаттамасы Шошқа майының бір бөлігін (жақсырақ ет "тілімдерімен") бірнеше жерден шетіне дейін ұзына бойына кесіңіз (бірақ шеттерін кеспей), кесінді тілімдер бойымен жайған кезде қалыңдығы бір сантиметрден аспайтын тікбұрышты қабат аласыз. . Алынған қабатты ас үй үстеліне жайып, екі жағынан ас үй балғасымен немесе үлкен ас үй пышағының артқы (доғал) жағымен жақсылап шайқаңыз. Егер ет қалдықтарының бөліктері қалса, оларды да ұрып-соғып, сізге жақын қабаттың үштен біріне біркелкі қойыңыз. Жартылай фабрикаттың бетін жомарт түрде тұздап, сүйікті дәмдеуіштеріңізбен дәмдеуді қаласаңыз, бұрыш қосыңыз. Сондай-ақ, бұл рецептті бір бөлігін ащы томат тұздығымен майлау, туралған аскөк, жаңғақ, қара өрік және т.б. себу арқылы әртараптандыруға болады. Дайын болған кезде ыстық орамды табаққа немесе табаққа салыңыз, бөлме температурасына дейін суытып, тоңазытқышқа салыңыз. Толық салқындағаннан кейін шпагатты абайлап алыңыз. Көкөніс гарнирі бар салқын тіскебасар ретінде пайдаланыңыз немесе өткір пышақпен жіңішке тілімдерге кесіңіз, бутербродтар жасау үшін қолданыңыз (күрделі де, онша емес). Қалған еріген майды табадан абайлап төгіп тастаңыз (қажет болса, құрғақ шыны ыдыста майлық қабаты бар (қағаз болуы мүмкін) металл сүзгі арқылы сүзіңіз және әр түрлі аспаздық (картопты қуыру үшін) немесе кондитерлік өнімдерге (пирог қамырына салу үшін) қолданыңыз. мақсаттар. шошқа майы мен ет кесектерін қанша жеуге болады, дәміне қарай тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер