Энтрекот (entrecote) - екінші тағам. Сиыр етінен дайындалады.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы "Аспаздық сөздіктен" ақпарат В.В. Похлебкина: КІРІСПЕ (француз тілінен entre - арасында, және кот - шеті). Классикалық француз асханасында қабырға мен жотаның арасына кесілген өгіз етінің бір бөлігі осылай аталған. Сиырдың, өгіздің, бұзаудың етінің бірдей кесіндісі медаль деп аталды, өйткені ол үлкен дөңгелек медальмен толтырылған. Бұл күндері қалыңдығы 1-1,5 см және алақанның көлеміндей сүйексіз (сиыр еті) еттің кез келген бөлігі антрекот деп атала бастады.