"Швед" котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет 1 кг. пияз 3-4 дана. сарымсақ 2-3 қалампыр тұз бұрыш жұмыртқа 2 дана. қызылша 1-2 дана. сәбіз 1-2 дана. қаймақ 2-3 ас қасық. дәмдеуіштер
Сипаттамасы Кәдімгі тартылған ет дайындалады (бір килограмнан сәл артық ет, бірнеше пияз, сарымсақ, тұз, бұрыш, 1-2 жұмыртқа) және оған қайнатылған үгітілген қызылша қосылады: тартылған еттің 2/3 бөлігі және қызылшаның 1/3 бөлігі. Нанды немесе суланған орамдарды салудың қажеті жоқ! Котлеттер пішінделеді және өсімдік майына қуырылады. Содан кейін оларды кастрюльге жайып, тұздықта дайын болғанға дейін бұқтырады. Тұздық ерікті, бірақ мен қаймақты сынап көруді ұсынамын. Пиязды, сәбізді қуырыңыз, су құйыңыз, дәміне қарай дәмдеуіштер мен қаймақ қосыңыз (қатты ұйып қалмас үшін оны сүтпен аздап араластырыңыз). Котлеттер жағымды қызғылт түсті "Ет" көлеңкесіне айналады, сондықтан қонақтар етке өкінбейтіндігіңізге сенімді болады