Ескі аспаздың құпиясы. Толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы (4 порция үшін): Ірі картоп - 8 дана., Тартылған ет - (1/2 сиыр еті, 1/2 шошқа еті) - қанша кіреді, Кішкене пияз - 1 дана., Күнбағыс майы, Майонез, Қаймақ, Тұз.
Сипаттамасы Дайындау: 1. Картопты жуыңыз және тазалаңыз. Үстіңгі және астыңғы жағы қайда болатынын шешіңіз. Картоп төңкерілмей, сенімді жатуы үшін түбін аздап кесіңіз. Үстіңгі жағын картопты толығымен жабатын тегіс қақпақ болатындай етіп кесіңіз. Шай қасықтың көмегімен картоптың ортасын кішкене кастрюль пайда болатындай етіп таңдау керек, ал кесілген үстіңгі қақпақ картопты мықтап жауып, тұтас картоптың елесін жасайды. Шырын ағып кетпес үшін қабырғаларда немесе түбінде тесіктердің болмауы маңызды. 2. Пиязды тазалаңыз, ет тартқыштан өткізіңіз, тартылған сиыр мен шошқа етімен араластырыңыз, тұз қосыңыз. Дайындалған картопты ішінен және сыртынан тұзбен майлаңыз, содан кейін күнбағыс майымен жағыңыз (алтын қоңыр қабықты қалыптастыру үшін). Картопты тартылған етпен 1/2 толтырыңыз, сонда шетіне дейін аздап қалады. Қаймақ пен майонезді екіге бөліп араластырып, үстіне тартылған етті майлаңыз. Қақпақтармен жабыңыз (оларды араластырмаңыз). 3. Пісіру парағын пісіру қағазымен (немесе жай ғана таза құрылыс қағазымен) салыңыз. Қағазды күнбағыс майымен майлаңыз. Картопты бір -біріне тигізбеуі үшін пісіру парағына салыңыз. 200 градус температурада қызарғанша пісіріңіз, шамамен 30-40 минут. Тұмшапештен алыңыз, қыздырылған табаққа салыңыз, шөптермен безендіріңіз және қызмет етіңіз.