Толтырылған картоп 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты тазалаңыз және жуыңыз. Өзегін әр түйнектен түбіне де, қабырғаларына да зақым келтірмейтіндей етіп алыңыз. Фаршты дайындаңыз: маргаринді ерітіп, нан үгіндісімен араластырыңыз. Балықты теріден, сүйектен тазалаңыз, ұсақтаңыз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, сонымен қатар ұсақтаңыз. Маргаринге майдалап туралған пиязды қуырыңыз. Балықты, крекерді, пиязды және жұмыртқаны томат пастасымен араластырыңыз, дәміне қарай бұрыш пен тұз қосыңыз. Картопты тартылған етпен толтырыңыз, тартылған етке кішкене ойықтар жасаңыз және оларға қаймақ құйыңыз. Әр түйнекті үстіне ұнтақталған нан үгіндісі мен ірімшік себіңіз. Картопты пісірме табаққа салыңыз, жарты стакан су құйыңыз да, ыстық пешке 30-40 минутқа қойыңыз. Картоптың үстіңгі жағы қызарған, қытырлақ қабықпен жабылуы керек.