Ғажайып пештегі аяқтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Екі тауықтың аяғы, 8-9 картоп, 250 г майонез, 5-7 түйір сарымсақ, 2 ас қасық күнбағыс майы.
Сипаттамасы Майонезден жасалған таңғышты дайындаңыз: табаққа майонез бен ұсақталған сарымсақты, бұрышты араластырыңыз. Егер масса өте қалың болса, аздап су қосуға болады. Ғажайып пешті (және басқа жолмен) маймен майлаңыз, қабырғалары да. Аяқтарды әрқайсысын екі бөлікке бөліп, тұздап, ғажайып пешке салыңыз. Тазартылған картопты жұқа тілімдерге кесіңіз. Картоптың дөңгелектерін аяқтарына жайыңыз (олар қай жерге сәйкес келсе де), тұз қосып, майонезбен майлаңыз. Соңында, қалған таңғышты үстіне құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және шамамен бір сағат пісіріңіз (дайын болғанға дейін). Пісіру процесінде ғажайып пешті пештің үстіне қойып, төменнен баяу отта жарты сағат бойы қыздырған жөн. Қабырғалардың жанындағы картоптың күйіп кетпеуін қадағалаңыз. 1-кеңес: Дайын тағам кем дегенде бір сағат тұруы керек, содан кейін қайтадан қыздырыңыз. Одан да жақсысы, ғажайып пешті дайын күйге келтірмей өшіріп, бір сағаттан кейін қайта қосып, ыдысты толық дайын күйге келтіріңіз. Осылайша картоп өте нәзік болады. 2-кеңес: Әуесқой үшін - ыдысқа үгітілген тауық текшесін себуге болады (мен Галина Бланканы ұсынамын). Бұл жағдайда тұзбен абай болыңыз - текше тұздалған. Қанша порцияға арналған: 4.