Гүл шоғы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай ұнын (1 стакан) және құймақ ұнын (1 стакан) араластырыңыз, 2 жұмыртқаны түйіршіктелген қантпен ұнтақтаңыз, біртіндеп өсімдік майын (1/2 кесе), қышқыл сүтті (1 стакан) және 1 лимонның лимон қабығын қосып, үккіштен өткізіңіз. . Қамырды илеңіз, жабыңыз және салқын жерге 30 минутқа қойыңыз. Содан кейін қамырды жайып, түйіршіктелген қантпен (1,5 кесе) қалың етіп жабыңыз, орап, өсімдік майымен майланған және ұн себілген "Ғажайып" пешке салыңыз. Қамырды ортасынан соңына дейін кеспей, шетінен ортасына қарай ені екі саусақпен кесектерге кесіңіз. Әрбір бөлікті кесілген жағын жоғары қаратып бұраңыз - сіз гүл шоқтарының бір түрін аласыз. Қамыр жақсы көтерілсін және "Ғажайып" пешті орташа температурада пешке салыңыз. Пісірілген гүл шоқтарын табаққа салыңыз да, ванильді қант қосылған қант ұнтағын себіңіз.