Тейглех (классикалық рецепт) (тағамдар: Еврей)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өте тығыз қақпағы бар терең кастрюльге 3 кесе су, 2 кесе бал құйып, 2 кесе түйіршіктелген қант құйыңыз. Барлығын араластырыңыз және қақпағы жабық күйде отқа қойыңыз, ол қайнағанша күтіңіз. Қамырдан дайындалған барлық фигураларды қайнаған сиропқа тез батырыңыз да, қайтадан қақпақпен мықтап жабыңыз. Қақпақты жаппай, орташа отта 40-45 минут пісіріңіз. Табаның қақпағы өте қысқа уақытқа ашылады, содан кейін ғана теглехтердің алдын алу үшін. Тейглех ашық қоңыр түске ие болғанша пісіріңіз.
Сипаттамасы Тейглех - балмен пісірілген қамыр - ең танымал тәтті тағамдардың бірі. Жұмыртқаны араластырыңыз, шайқаңыз, өсімдік майын, үш стакан еленген ұнды қосыңыз. Суды қоспай, орташа тығыздықтағы қамырды дайындаңыз. Қамырды бірнеше бөлікке бөліңіз. Әрқайсысынан домалақтап, әр түрлі фигуралар - сақиналар, жұлдыздар дайындаңыз. Осы уақытта кесу тақтасын дайындаңыз, оны сумен сулаңыз және саңылаулы қасықпен бір -бірден алып тастаңыз, оларды түйіршіктелген қантпен немесе ұнтақталған көкнәрмен себіңіз. Тейглех әртүрлі тәсілдермен дайындалады - бұл тейглехтің өте көңіл-күйлі екендігінің және қайнаған ерітіндіден алынғандардың тез шөгіп, жеуге жарамсыз болып қалуының көрінісі. б жұмыртқа, 3 кесе ұн, 40 г өсімдік майы, үш кесе су, қант және бал - әрқайсысы 2 кеседен.