Салқын сорпалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Салқын сорпалар - жаздың ыстық күнінде қалаулы тағам. Олар нан квасында, қызылшада немесе басқа көкөніс сорпасында дайындалады (Қызылша сорпасын алдын ала ашытуға болады). Суық сорпаларға арналған квас тым қышқыл болмауы керек. Окрошкиде ет немесе көкөніс нанының квасын сүт сарысуымен, йогуртпен немесе ашытылған сүтпен алмастыруға болады. Бұл ретте сүт пен қатық сүтке (50%-ға дейін) суық қайнаған су қосылады. Дәміне қарай окрошкаға лимон қышқылы қосылады. Жазғы суық борщта шыңдары бар жас қызылша, картоп, қияр, редис, жұмыртқа, шөптер, салат жапырақтары салынады. Квас ұсақталған қайнатылған сарысы, тұз, қант, қыша және қаймақпен дәмделсе, окрошка әлдеқайда дәмді болады. Окрошканы тек салқындатылған өнімдерден дайындау керек. Мұндай сорпалар мұз үстінде сақталады және 8-12 С дейін салқындатылады, қызмет еткен кезде сорпаға тағамдық мұздың бір бөлігін қосуға болады немесе мұзды розеткаға бөлек беруге болады.