Теңіз қырыққабатының сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйектер - 125 г, шошқа еті - 70 г, кептірілген теңіз қырыққабаты - 15 г, сәбіз - 25 г, пияз - 25 г, қаймақ - 15 г. Шошқа етін кесектерге бөліп, қуырыңыз. Содан кейін жақсылап шайыңыз, қайтадан суық сумен жабыңыз, қайнатыңыз, 15-20 минут қайнатыңыз, сорпаны ағызыңыз, қырыққабатты жылы сумен (40-50 С) құйыңыз, сонымен қатар қайнатыңыз, тағы 15-20 минут қайнатыңыз және сорпаны қайтадан ағызыңыз. . Процесті тағы бір рет қайталаңыз. Қырыққабаттың дәмі, иісі және түсі жақсарады, артық йод пен йод қосылыстары жойылады. Шошқа етін қуырудан пайда болған майға жолақтарға кесілген қайнатылған теңіз қырыққабатын, сәбізді және пиязды құтқарыңыз. Содан кейін қырыққабат сорпасын әдеттегідей пісіріңіз, табаққа қызмет еткен кезде шошқа еті мен қаймақ кесектерін салыңыз.