Бурек - бәліштер. Бұл пирогтар етпен, қуырылған етпен толтырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы шошқа майын терең қуырып, қуырды, бұл Рутенияға казактар әкелген кавказ пасталарын дайындау әдісіне ұқсайды. 1 стакан су, 1 шай қасық тұз, 2-3 алтын алыңыз.(8,4-12,6 г) құрғақ ашытқы, 1 1/4 ф. ұн (500 г), илеңіз, қамырды көтеріңіз, әрқайсысына 1 ас қасық қант пен күнбағыс немесе қыша майын салыңыз. Қамырды ұрып, илеңіз, қайтадан көтерілуіне рұқсат етіңіз, 18 бөлікке бөліңіз, дөңгелектерге жайыңыз, салмасын салыңыз, пирогтар жасаңыз, көтерілуге қалдырыңыз, пеште 20 минут пісіріңіз, кваспен немесе маймен майлаңыз.