Пездер.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнның жартысын (яғни 0,5 ф.) ашытқы қосылған 1 стакан сүтпен араластырыңыз, илеңіз, көтерілуге қалдырыңыз, ұнның қалған бөлігін қосыңыз, тұз қосыңыз, 2 қасық май, 2 жұмыртқа салыңыз, илеңіз және қамырды жылы жерге қойыңыз. . Қамыр екінші рет көтерілгенде, жаңғақ көлеміндей дөңгелек тоқаштар жасаңыз, әр тоқашты еріген сары майға батырыңыз, пезаларды дөңгелек пішінде 1 қабат етіп орналастырыңыз, пішінді табаға салыңыз да, пезаларды 30 минут буға пісіріңіз, немесе оларды пешке (Пешке) салыңыз. Пезаларға бөлек майға қуырылған 2 пиязды қызмет етіңіз. Пездерді тартылған сиыр етімен, сүзбемен немесе джеммен толтыруға болады.