Закарпат тіліндегі бануш.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл халықтық тағам, гоминия, жүгері ұнынан жасалған ботқа. Ол 1-2 фунттан алынады және 3-6 стакан қайнаған қаймаққа құйылады, кедергісіз, 15-20 минут пісіріледі. Банушты 2 бөлікке бөліп, әрқайсысын бөлек 5-8 минут қайнатыңыз, араластырыңыз, тұз қосыңыз, 1 сарысын шайқаңыз, 1 қасық қант, 1 қасық сары май қосыңыз. Банушты верховиндіктер мереке күндері фета ірімшігі мен ірімшікпен бірге ұсынады. Карпат тауларының аралықтарында бұл тағам - тоқан деп аталады.