мяса жасалған рулет немесе ширатпалар.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мереке күндері: ғибадатханалық мерекелерде, үйлену тойларында, Мәсіхтің туған күнінде, Пасхада бұқтырылған бұралулар жасалды. Кеудеден немесе қалың шетінен 2-3 фунт ет алыңыз, жұқа табақтарға кесіңіз. Қағу. Содан кейін фаршты дайындаңыз: қарақұмық ботқасы, 2-3 қайнатылған жұмыртқа, 100 г қайнатылған порчини саңырауқұлағы, 1 ақ бөлке, 1 қасық май, 1/3 кесе қаймақ, тұз, бұрыш және 1/3 кесе құйыңыз. сорпа. Фаршты ет қабаттарына салады, орамға орайды, жіптермен байлайды. Табаға қатар-қатар салып, үстіне сары май құйып, 5-6 түйір қара бұрыш, 3-4 жапырақ лавр қосып, сорпаның үстіне құяды. Пеште сөндіреді. Содан кейін ақ тұздық (сары май, қаймақ, ұн) дайындалады және үстіне құйылады.