Күміс ашытқысы бар варенец
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер #####-LIST-###### < Аркас. > Қышқыл сүт (1 кесе), қаймақ (2/3 кесе), жұмыртқаны (5-6 дана) шайқаңыз, 8 стакан сүт құйыңыз, тұз қосыңыз, қайнатыңыз, 1 стакан мейіз қосыңыз. Майлыққа құйыңыз, 1/2 кесе қант құйыңыз, араластырыңыз, майлықты жертөлеге іліп қойыңыз, табаққа салыңыз, үстіне қант пен даршын қосылған кілегей құйыңыз.
Сипаттамасы Сүт, кілегей, қант Бір бөтелке сүтке бір күміс монетаны немесе күміс шай қасықты батырыңыз. Төрт күн бойы жылы жерге қойыңыз. Сұйық кремді алыңыз да, оның үш бөтелкесіне осы күміс ашытқының жарты кесесін салыңыз. Кремді жылы пешке салыңыз (біздің ойымызша, пеште ең төменгі температурада) және мүмкіндігінше жиі араластырыңыз. Төрт сағаттан кейін тұшпара дайын болуы керек. Оны сарысуы жоқ басқа ыдысқа абайлап салып, мұз үстіне салқындату үшін қойыңыз. Қант пен майдалап туралған және еленген қара бидай крекерімен бірге қызмет етіңіз. Күміс ашытқыны төрт апта бойы мұзда сақтауға болады @@@@-START-@@@@ Arcas