Бұршақ шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұршақ шұжығының сіңімділігінің сыры бұршақ ұнының қасиеттерін ыстыққа ұзақ әсер еткенде өзгертуде, ол үшін оны ет пен шошқа майымен қуырады. Бұршақ шұжығы екі тектен жасалады: ветчина және жүгері сиыр етінен, ал оның сорттары одан әрі екіге бөлінеді: бір сортта 32 жамандық бар. ет және 64 зол. бұршақ ұны, ал басқа сортта 40 зол. ет және 40 жамандық. ұн. Шұжықтың салмағы 1 фунт 24 зол., ал осы салмаққа дейін жетіспейтіндердің барлығы шошқа майымен толықтырылып, пергамент (көкөніс) қаптамаларына салынады. Қолданар алдында шұжықты 1/2 сағат қайнаған суға салып, өте құнарлы, хош иісті және дәмді пюре сорпасын алады, өйткені шошқа майы мен тұздан басқа шұжыққа дәмдеуіштер мен тамырлар қосылады.