Тұздалған қаздар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3 қаз үшін 1 фунт арша жидектері, 1/2 фунт селитра, 1 фунт тұз, 1/4 фунт ағылшын бұрышы, 1/4 фунт лавр жапырағы және аздап даршын, қалампыр және кардамон алыңыз. Қаздарды тазалаңыз, жуыңыз, сүлгімен құрғатыңыз, содан кейін 4 бөлікке бөліп, майдалап туралған дәмдеуіштерге араластырыңыз, ағаш ваннаның түбіне лавр жапырағын салыңыз, содан кейін қаздар, тұз бен нитрат себіңіз, лавр жапырағымен жабыңыз және қаздарды қайтадан қойыңыз және т.б., ванна толтырылғанша, содан кейін лавр жапырағымен жабылған, қысым жасалып, жертөлеге шығарылады. 3-4 аптадан кейін қаздар пайдалануға дайын болады. Мұндай қаздар борщпен өте дәмді немесе қайнатылған және тәтті емес тұздықпен бірге беріледі.