Саңырауқұлақтарды мұздату
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтардың кез келген түрін мұздатуға болады, сонымен бірге олар балғын, жас және сау болуы керек. Мұздату алдында оларды қайнату немесе бұқтыру керек. Шикі саңырауқұлақтар ешқашан мұздатылмайды. Мұздату үшін барлық түрдегі жаңа жиналған жас саңырауқұлақтар, тұз, лимон қышқылы алынады. Тазартылған саңырауқұлақтар бірте-бірте суда жуылады, кесектерге кесіледі, бірте-бірте қайнаған тұздалған және аздап қышқылдандырылған суға құйылады және шамамен 5 минут қайнатылады. Сүзілген саңырауқұлақтар кастрюльде немесе суық суы бар ыдыста салқындатылады. Жақсы кептірілген саңырауқұлақтарды фольгаға бір қабат етіп жайып, мұздатқыштың түбінде мұздатады, ол осы уақытқа дейін суықтың максималды деңгейіне (- 23 немесе - 26 С) орнатылады. Мұздатылған саңырауқұлақтарды полиэтилен пакеттерге бір реттік қолдануға арналған бөліктерге салады, оларды белгілейді және пакеттерден ауаны шығарады. Саңырауқұлақтар мұздатқышта сақталады. Саңырауқұлақтарды қолданар алдында ерітпейді, бірақ мұздатылған күйінде қайнаған суға батырады және қалдықсыз тұтынады.