Тұздалған қиярды дайындаудың тағы бір тәсілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пісірілген көк шөптер мен тамырлар Провансаль соусымен құйылады, ал бұл тұздық мүмкіндігінше өткір етіп дайындалады, оған Каенн бұрышының тұнбалары қосылып, тіл қатты күйіп кетеді. Бұл тұздықтар негізінен тіскебасармен бірге беріледі. Ескі орыс рецепті бойынша тұздалған қиярды жас сәбізді, салат жапырақтарын, гүлді қырыққабатты, жас піскен жүгері кесектерін, тұқымдық шалқанды, піспеген ұсақ қауындарды, қарбыздарды, настурция тұқымдарын, ұсақ саңырауқұлақтарды және маринадталған қиярды, спаржаны, қиярды жұлдыздарға кесіңіз. ақжелкен сабақтары, пияз бастары, қант бұршақтары мен бұршақ бүршіктері. 3 стакан тұз үшін 3,2 г нитрат, 1 г алюминий алыңыз, 10 стакан сумен сұйылтыңыз, қайнатыңыз. Массаны елекке салып, банкаларға салып, қайнатылған суық сірке суын құйыңыз (эстрагон, қалампыр, қызыл және қара бұрыш қосылған). 4-5 күннен кейін, сірке суы бұлыңғыр болған кезде, дәмдеуіштер қосылған жаңасын құйыңыз. Әуесқойлар аздап аскөк пен қыша қосуы мүмкін. Суық қайнатылған сиыр еті маринадталған қиярмен безендірілген. Осылайша сіз маринадталған қиярды саңырауқұлақтар, саңырауқұлақтар, трюфельдер, қышқылдар (Қияр), 2 стакан лосось уылдырығымен дайындауға болады. Сірке суының орнына ақ асханалық шарапты құйыңыз.