Түрік стиліндегі қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Түрік стиліндегі қозы Табаның бүйірлері мен түбін ұзын жолақтармен (200 г тұздалған бекон) жауып, 3 бас пиязды турап, 1,5 кг қой етін (артқы ширек), 2 сәбіз, ақжелкен мен балдыркөк, бір шай қасық зире, 5-6 лавр жапырағы, 20 түйір қара бұрыш, 2 қалампыр мен имбирь, тұз, 1/2 бөтелке сірке суын (немесе қышқыл шарапты) жартысына дейін сумен құйыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Етті бөліктерге бөліңіз, сорпаны жеңілдетіңіз және ағызыңыз, оны 1 қасық қуырылған ұнмен, 2 стакан тұздалған қиярдың ұзын жолақтарымен дәмдеңіз, қиярды қайнатыңыз. Бұл тұздықты қойдың үстіне құйыңыз.