Тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жуылған қиярды банкаларға салыңыз да, қияр тұзды ерітіндісімен жабыңыз. Банкаларды қақпақтармен жауып, қайнаған суға жылытуға қойыңыз: жарты литр 10 - 12 минут, литр - 15 - 17 минут, екі литр - 18 - 20 минут, үш литр - 22 - 25 минут, содан кейін олар тығындалып, салқындатылады. . Уайымдамаңыз, егер қияр тұзды ерітіндісі бастапқыда бұлыңғыр болып көрінсе, осыған байланысты қиярдың сапасы нашарламайды. Өнімдерді қыздырғаннан кейін және кейіннен сақтаған кезде тұзды ерітінді жеңілдетіледі. Консервілерді араластырған кезде ол қайтадан бұлттанып кетуі мүмкін.