Қырыққабат қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банкаға шикізат пен өнімді тұтыну: қызылша - 100 г, қырыққабат - 200 г, сәбіз - 40 г, пияз - 30 г, ақ тамыр - 20 г, ақжелкен мен балдыркөк - 10 г, сарымсақ - 5 қалампыр, тұз - 7 г, қант - 10 г, томат пастасы - 10 г, бұрыш хош иісті және ащы - әрқайсысы 3 - 4 дән, лавр жапырағы - 1 жапырақ. Қажет болса, рецептураға пісіру алдында қоспаға қосылатын жолақтарға, бағандарға немесе текшелерге кесілген 40 - 50 г картопты және 10 г жаңа піскен бұршақты қосуға болады. Сонымен бірге сәбіз, ақ тамыр, қызылша мен пияздың мөлшері азаяды. Тұздық тұзды аз мөлшерде дайындайды, себебі ол ашытылған қырыққабатта кездеседі. 0,8 литр су үшін 50 г тұз және 80 г қант алынады. Толтырғыш пен көкөністер алдыңғы рецептте көрсетілгендей дайындалады. Толтырылған көкөністер 15 - 20 минут қайнатылады. және банкаларға салады. Барлық кейінгі операциялар мен консервілерді жылыту режимі сірке суы қосылған жаңа қырыққабат борщымен бірдей.