Қияр (консервілеу)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қияр бүкіл әлемде және біздің елімізде өте кең таралған көкөніс болып табылады. Олар жаңа піскен түрінде де, өңделген түрінде де тұтынылады. Сондай-ақ, қиярдың құрамында В және С дәрумендерінің едәуір мөлшері бар, қияр 95,4% судан тұрады, олардың құрамында ақуыз 1,09%, май 0,11%, көмірсулар 2,21%, талшықтар 0,78%, күл 0,5%. Қияр жақсы консервіленген және мөлшері бойынша үш түрге бөлінеді: маринадталған қияр (5 см-ден аспайды), қышқыл (8, 9 см-ден аспайды) және зеленцы (12 см-ден аспайды). Дегенмен, біздің елімізде көптеген адамдар үлкен мөлшердегі қиярды жақсы көреді. Ежелден бері қияр мен қияр шырыны косметикалық құрал ретінде белгілі. Қиярды жинау күні консервілеген дұрыс, сақтау кезінде олардың сапасы айтарлықтай нашарлайды.