Шетен желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг тау күлі үшін - 2 стакан су Невежинская тау күлінің піскен жидектерін жуыңыз, щеткадан алыңыз, ыстық сумен толтырыңыз және толығымен жұмсарғанша қайнатыңыз. Содан кейін массаны мата қапшығы арқылы сығып, өлшеп, қанттың тең мөлшерін қосып, 104 С температураға дейін қайнатыңыз. Ыстық күйінде массаны ыстық банкаларға құйыңыз, дәкемен жабыңыз және толық суығанша қалдырыңыз, содан кейін пергамент қағазымен байлаңыз. Сол сияқты, арониядан басқа, шетеннің басқа түрлерінен желе дайындауға болады, оған лимон қышқылын қосу керек.