Tartufo
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты230 минут

Өнімдер
1 литр ванильді балмұздақ (мысалы, Haagen Dazs®)
8 марашино шиесі (мысалы, Luxardo®)
2 кесе жартылай тәтті шоколад чипсы
5 ас қасық тазартылмаған кокос майы
36 шоколадты вафельді печенье (мысалы, Dewey's Bakery®) (міндетті емес)
1/2 кесе тұздалған қуырылған пісте (міндетті емес)
Сипаттамасы Тартуфо - үйде жасауға болатын классикалық итальяндық десерт. Бұл біраз шыдамдылықты қажет етеді, өйткені мұздату уақытын қажет етеді. Тартуфоны пісте мен печенье үгінділеріне айналдыру әсіресе дәмді.
Калориялылығы
428кКал
Ақуыздар
4Грамм
Майлар
29Грамм
Көмірсулар
45Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Барлық ингредиенттерді жинаңыз.
2Балмұздақты бөлме температурасында сәл жұмсарғанша, шамамен 10 минутқа қалдырыңыз. 8 кішкене тостағанды полиэтилен орамасымен сызып, 3 дюймдік асып кетуді қалдырыңыз
32 унция (1/4 кесе) балмұздақ шөмішін пайдаланып, әр ыдыстың түбіне 1 қасық балмұздақ салыңыз. Марашино шиесін әр попсикул табағының жоғарғы жағына ақырын сығыңыз, содан кейін үстіне тағы 2 унция (1/4 кесе) балмұздақ салыңыз
4Бір уақытта 1 тостаған балмұздақпен жұмыс істеп, шығыңқы пластикті жинап, балмұздақтың айналасына орап, ақырын бұраңыз. доп. Балмұздақ қатты және дайын болғанша мұздатыңыз, шамамен 2 сағат.
5Шоколад чиптерін микротолқынды пешке арналған үлкен ыдысқа салыңыз да, микротолқынды пеште жоғары температурада (30 секунд) аралықпен қыздырыңыз, балмұздақ ерігенше жақсылап араластырыңыз, барлығы 3-4 минут. Сары май толығымен ерігенше және қоспасы тегіс болғанша кокос майымен шайқаңыз. Бөлме температурасында сәл салқындатыңыз, шамамен 10 минут.
6Осы уақытта печенье мен пістені, егер қолданылса, тағамдық процессорда ұсақталғанша, шамамен 15 жылдам ұсақталғанша өңдеңіз. Таяз ыдысқа салып, бөлме температурасында қалдырыңыз.
7Бір уақытта 1 қасық балмұздақ дайындап жатқанда, мұздатқыштан бір қасық балмұздақты алыңыз. Пластикалық ораманы алып тастап, балмұздақ шарын жиектелген пісіру парағының ішіне орнатылған сым тартпаға салыңыз. Шоколад қоспасын балмұздақтың үстіне құйыңыз, оның үстіңгі жағы мен бүйірін жұқа қабатпен жабыңыз.
8Егер печенье қоспасымен қапталған болса, шоколадпен қапталған балмұздақты печенье қоспасына тез және мұқият аударыңыз, біркелкі жабылғанша жайыңыз. Мұздатылған балмұздақ шарларын мұздатқыштағы үлкен жиектелген пісіру парағының ішіне орнатылған таза сөреге жіберіңіз. Процесті қалған 7 қасық балмұздақпен қайталаңыз, әрқайсысынан кейін мұздатқышқа қайтарыңыз. Орнатылғанға дейін, шамамен 1 сағат немесе қызмет етуге дайын болғанша мұздатыңыз