Шұжықты қалай дайындау керек
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
1 фунт жаңа шұжықтар (мысалы, братвурст, итальяндық шұжық немесе кильбаса)
Сипаттамасы Шұжықтарды қалай дайындау керектігін білгіңіз келе ме? Жаңа піскен шұжықтарды дайындау оңай - оларды грильде, пеште немесе пештегі табада пісіруге болады. Біз пісірудің әр әдісін егжей -тегжейлі сипаттаймыз, осылайша сіз таңдаған әдіске қарамастан шұжықтарыңыз мінсіз болып шығады.
Калориялылығы
369кКал
Ақуыздар
21Грамм
Майлар
31Грамм
Көмірсулар
2Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Газ грильін 1 жағынан 200-ден 230 градусқа дейін орташа жоғары температураға дейін алдын ала қыздырыңыз немесе көмір грильінің 1 жағына ыстық көмірді қойыңыз. Шұжықтарды грильдің жарықтандырылмаған жағының үстіндегі майланған торға қойыңыз.
2Шұжықтың ең қалың жеріне салынған термометр Цельсий бойынша 66 градус, 8-ден 10 минутқа дейін, пісірудің жартысына дейін айналғанша жабыңыз және қуырыңыз.
3Шұжықтарды грильдің жарықтандырылған жағына аударыңыз; бетін ашпай пісіріңіз, қызарғанша ортасында бір рет айналдырыңыз, ал шұжықтың ең қалың жеріне салынған термометр Цельсий бойынша 71 градус, 1 -ден 2 минутқа дейін. Қалауыңыз бойынша қызмет етіңіз.
4Пешті 175 градус Цельсийге дейін алдын ала қыздырыңыз. Алюминий фольгамен немесе пергамент қағазымен жиектері бар үлкен пісіру парағын сызыңыз.
5Шұжықтарды біркелкі қабатқа, әр шұжықтың арасы кемінде 1 дюйм болатындай етіп, дайындалған пісіру парағына салыңыз.
6Алдын ала қыздырылған пеште термометр ең қалың жеріне енгізілгенше Цельсий бойынша 71 градус, шамамен 20 минут пісіріңіз. Қалауыңыз бойынша қызмет етіңіз.
7Шұжық кесектерін біркелкі қабатқа орналастырыңыз, олардың әрқайсысының арасы кемінде 1 дюйм, орташа өлшемді, жоғары жиекті табаға, шамамен 1/4 дюйм сумен жабыңыз. Орташа жоғары температурада жұмсақ қайнатыңыз, шамамен 5 минут.
8Қайнауды сақтау үшін отты орташа деңгейге дейін азайтыңыз; шұжықтың ең қалың жеріне салынған термометр Цельсий бойынша 54 градус, 6 -дан 8 минутқа дейін тіркелгенше жабыңыз және кедергісіз пісіріңіз.
9Өртті орташа деңгейге дейін көтеріңіз, қақпағын алыңыз және пісіріңіз, мезгіл -мезгіл су буланғанша, шұжықтар қызарғанша және шұжықтың қалың жеріне салынған термометр 71 градус температурада тіркелгенше бұраңыз. Цельсий, шамамен 8 минут.
10Қалауыңызша қызмет етіңіз