Пергаментте пісірілген Лосось
Қосылды: 16.12.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
1 лосось филесі (8 унция)
дәміне қарай тұз және ұнтақталған қара бұрыш
¼ кесе туралған насыбайгүл жапырақтары
пісіруге арналған зәйтүн майымен себіңіз
1 лимон, жіңішке кесілген
Сипаттамасы Лососьді пергамент қағазымен пісіру - оны керемет дәммен бумен пісірудің ең жақсы тәсілі.
Калориялылығы
175кКал
Ақуыздар
25Грамм
Майлар
7Грамм
Көмірсулар
6Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 400 градус Фаренгейтке (200 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Тұмшапеш сөресін ең төменгі орынға жылжытыңыз.
2Лосось филесін терісін төмен қаратып, пергамент қағазының үлкен парағының ортасына қойыңыз; тұз және қара бұрышпен дәмдеңіз. Өткір пышақпен филеде 3 дюймдік екі ойық жасаңыз. Кесілген насыбайгүл жапырақтарын ойықтарға салыңыз. Филелерді пісіруге арналған спреймен себіңіз де, үстіне лимон тілімдерін салыңыз.
3Ауа өткізбейтін қапшықта тығыздау үшін филелерді пергамент қағазының шеттеріне бірнеше рет ораңыз. Мөрленген қапты пісіру парағына салыңыз.
4Алдын ала қыздырылған пеште астыңғы сөреде лосось оңай қабыршақтанып, еті қызғылт және мөлдір емес, ал іші сәл қою қызғылт түске айналғанша, шамамен 25 минут пісіріңіз. Филенің қалың бөлігіне салынған жылдам оқылатын термометр Фаренгейт бойынша кем дегенде 145 градус (Цельсий бойынша 65 градус) оқуы керек. Қызмет көрсетер алдында пергамент қағазды кесіп, қызмет етер алдында лимон тілімдерін алыңыз