"Рустикалық" борщ - ең дәмді!
Қосылды: 17.12.2024 1
0
Дайындау уақыты180 минут
Өнімдер Балапан 0,5 ұшалар
Су 2,5 литр
Картоп 4 дана.
Сәбіз 1 дана.
Қызылша 0,5 дана.
Қырыққабат 0,5 велка
Болгар бұрышы 1 дана.
Қызанақтар 6-8 дана
Пияз 1 дана.
Жасылдар 1 шоқ, лавр жапырағы 1 дана.
Пассирлеуге арналған өсімдік майы.
Дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы
Калориялылығы
200кКал
Ақуыздар
12Грамм
Майлар
23Грамм
Көмірсулар
6Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Тауықтың жартысын + 1 ас қасық тұзды қайнатыңыз. Шамамен 30 минут. Менің үйдегі тауықты 2 сағат қайнаттым.
2Пісірілген тауықты алыңыз. Сорпаға тазартылған картопты толығымен қосыңыз. 15 минут пісіріңіз.
3Осы уақытта біз құмарлықты дайындаймыз:Текшелермен шайқаңыз + сәбіз, ірі үккіште қызылша. Қуыруға арналған табада өсімдік майына жоғары отта 5-7 минут қуырыңыз + болгар бұрышы текшелерге (менікі мұздатылған), орташа отта тағы 5-7 минут.
4Пассировканы өшіруге дайынмын.
Пқайнатылған картоп қосылған сорпаға тұтас қызанақты (менікі мұздатылған) тағы 5-7 минут қайнатыңыз.
5Сорпадан қайнатылған қызанақты бөлек терең табаққа салыңыз.
6Сорпада (қайнатылған қызанақсыз) дайын картопты басыңыз.
7Қайнатылған қызанақты табаққа салыңыз, картоп ұсақтағышпен бірдей. Алынған қызанақты қайтадан сорпаға бөліктерге құйып, қалың массаны картоп ұсақтағышпен ұстаңыз.
8Қызанақтың қалған қатты бөліктерін ( қабығын, үлпектерін) тастаңыз.
9Осы кезде сорпаның дәмін татып көріңіз, тұз қосыңыз, егер қышқыл жеткіліксіз болса, томат пастасын немесе лимон қышқылын (лимон шырыны) қосуға болады. Картоп пен қызанақ қосылған қайнаған сорпаға тұздықты қосыңыз.
10Қырыққабатты ұсақтаңыз.
11Оны және ұсақталған шөптерді қайнаған сорпаға қосыңыз.
12Барлығын тағы 1-2 минут қайнатыңыз. Өшіру. Нағыз рустикалық борщ дайын.!5-10 минут қайнатыңыз және ыстық күйінде қызмет етіңіз!
13Сальцамен бірге қызмет етіңіз... ет.. кептірілген нанмен.. пиязбен.. сарымсақпен бірге.. қаймақпен...