Тауыққа арналған борщ
Қосылды: 06.12.2024 1
1
Дайындау уақыты75 минут
Өнімдер Тауық еті 600 грамм
Картоп 4 дана.
Басты пияз 1 дана.
Сәбіз 1 дана.
Болгар бұрышы 1 дана.
Ақбас қырыққабат 300 грамм
Үйдегі қызанақ 300 грамм (немесе томат пастасы 2 ас қасық.қасықтар)
Өсімдік майы 100 грамм
Тұз 1 ас қасық. қасық, шөптер.
Дәміне қарай: қара. бұрыш, сарымсақ, қаймақ
Сипаттамасы Басты құпия - сорпаны дайындаудың барлық кезеңдерінде дәмін татып, оған тұз, қышқылдық қосу (қызанақ... паста арқылы реттеу).... ингредиенттер (қырыққабат..сәбіз және т.б.)қажетті мөлшерде қосыңыз!!! Маған борщтағы қызылша ұнамайды))..
Калориялылығы
46кКал
Ақуыздар
4Грамм
Майлар
2Грамм
Көмірсулар
3Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Тауықты тұзды суға жұмсақ болғанша пісіріңіз ( шамамен 1 сағат), дайын тауықты алыңыз. Тауықтың 1/2 бөлігінен (немесе тұтас, егер кішкентай болса) сорпаға туралған картопты қосыңыз.
2Қайнап жатқанда (шамамен 15 минут) пиязды, сәбізді, болгар бұрышын ұсақтаңыз (менікі мұздатылған).
3Кейде араластыра отырып, қуырылғанша өсімдік майында орташадан жоғары отта өткізіңіз. Шамамен 5-7 минут.
4Қызанақты қосыңыз. Тағы 5 минуттай қуырыңыз.
5Осы уақытта қырыққабатты ұсақтаңыз.
6Пісірілген картоп қосылған сорпаға дайын пассионды, туралған қырыққабат пен шөптерді қосыңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз. 1-ден 2 минутқа дейін пісіріңіз. Оттан алыңыз, оны шамамен 10 минут қайнатыңыз... қызмет етуге болады! Шошқа майымен дәмді…Қаймақпен... сарымсақпен...
7
Ұқсас тағамдар
Пікірлер өшірулі
Наталья 06.12.2024
Приготовила по Вашему рецепту. Вкусный борщ! Спасибо 🙏