"Оңтүстік" сиыр еті қосылған борщ
Қосылды: 06.12.2024 2
0
Дайындау уақыты120 минут
Өнімдер Сүйектегі сиыр еті 500 грамм
Пияз 1 дана.
Сәбіз 1 дана.
Қызылша 1 дана.
Болгар бұрышы 1 дана.
Сарымсақ 2-3 түйір.
Картоп 4 дана.
Қырыққабат 1/2 бас кішкентай қырыққабат
Тесілген қызанақ 200 грамм (немесе 2-3 ас қасық паста)
Дәміне қарай тұз
Өсімдік майы + сары май + еріген әрқайсысы 15...20 грамм.
Көк аскөк, ақжелкен.
Сипаттамасы
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сорпаны сиыр етіне 2 сағат қайнатамыз. Дәміне қарай тұз қосамыз. Етті сорпадан шығарамыз, орташа текшелеп туралған картопты қосамыз, 20-25 минут қайнатамыз.
2Картоп қайнап жатқанда, біз пассионды дайындаймыз. Пиязды текшелерге, сәбізді жұқа жолақтарға кесіңіз.
3Сәбіз қосылған пиязды маймен қыздырылған табаға құйыңыз.
4Біз орташа отта 3-4 минут өткіземіз.
5Біз қызылшаны жұқа жолақтарға кесеміз.
6Біз сәбіз мен пиязды тағы 3-4 минут өткіземіз.
7Болгар бұрышы мен сарымсақтың бір бөлігін жұқа жолақтарға кесеміз, пассивацияға қосамыз, араластырамыз.
8Тесілген қызанақ немесе томат пастасын қосамыз.
9Дайын болғанға дейін 5-10 минут қайнатыңыз.
10Дайын тұздықты картоп қосылған сорпаға қосыңыз.
1110-12 минут қайнатыңыз. Пісіру кезінде қырыққабатты, болгар бұрышын жіңішке етіп турап, сарымсақ пен шөптерді ұсақтап тураймыз.
12Сорпаға қосамыз. Қайнағаннан кейін баяу отқа қойып, тағы 5-7 минут қайнатыңыз.
13Қақпақпен жабыңыз. Борщ дайын. Асың дәмді болсын!