Бірінші әдіс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасы - 1100 г, ұн - 50 г, сары май Ыстық ақ тұздықты біртіндеп сүзілген ақ сорпамен сұйылтыңыз, кесектер пайда болмас үшін үздіксіз араластырыңыз. Тұздықты баяу отта 45-50 минут қайнатыңыз, күйіп қалмас үшін шпатламен жиі араластырыңыз. Дайын тұздықты сүзіп алыңыз. Тұздық туынды тұздықтарды дайындау үшін қолданылады. Екінші әдіс Ет сорпасы - 500 г, бидай ұны - 20 г, сары май - 40 г, пияз - 20 г Туралған хош иісті тамырларды табаға немесе қазанға маймен қуырып, бидай ұнын құйып, араластыра отырып қыздырыңыз. сарғыш түске дейін. Содан кейін сорпаны біртіндеп құйыңыз, бұрыш себіңіз және 15-20 минут қайнатыңыз. Сүзіңіз, тұз, лимон қышқылы немесе лимон шырынын, сары майды қосып, қыздырыңыз. Тұздық қайнатылған бұзау, құс етімен бірге беріледі.