Бұлттан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг бұлтбұршақ үшін - 1,5 қант, 1 стакан құрғақ ақ шарап, 50 г лимон шырыны Піскен ірі бұлтбұршақ жидектерін таңдағаннан кейін, оларды кесеге құйыңыз, шайыңыз және лимон шырынын себіңіз, жарты сағат тұрыңыз. Қантты 400 г сиропқа 300 г қант мөлшерінде алыңыз да, сұйық сироп күйіне дейін жеңіл жүзім шарабымен сұйылтыңыз, оған бұлттарды салыңыз да, кішкене отқа қойып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін саңылаулы қасықпен бұлттарды банкаларға салып, сиропқа қант қосыңыз (Әр 400 г сироп үшін 300 г қант) және көпіршігенше қайнатқаннан кейін жидектердің үстіне құйыңыз. Банкаларды тігіншімен тығындап, мойнын төмен қаратыңыз.