Апельсиндерден жасалған кілегей - желе.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Апельсиндер 3 дана Жұмыртқа 4 дана Сүт 0,5 л Қант 1 стакан Желатин 10 г Қант пен апельсин қабығы қосылған сүт, кішкене кесектерге кесілген (шамамен 1 апельсиннен), біз отқа қайнатамыз. Қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Осы уақытта желатинді бөлек суық қайнаған суға салып қоямыз. Біз белки сарысынан бөлеміз және бөлек ұрамыз. Апельсиндерден шырынды сығыңыз, шамамен 80 - 100 г. Сүтті оттан шығарамыз, шайқалған сарысын енгіземіз және баяу араластырамыз, жұмсартылған желатинді, апельсин шырынын енгіземіз. Соңғы кезекте шайқалған белки қосып, бәрін араластырамыз. Қоспа салқындаған кезде оны ыдыстарға салып, тоңазытқышқа қоямыз. Бұл десертті сироппен бірге ұсынған дұрыс. Сироп үшін апельсин шырынын қантпен қайнатыңыз.