"Аңшылық" палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Отта тұрған тағанға бір жарым кесе күнбағыс майы құйылады. Қайнаған майға төрт бөлікке кесілген пиязды лақтырады. Оның қараюы майдың етпен қосылуға дайын екендігін көрсетеді, бірақ қазірдің өзінде күйдірілген пияз болмаған жағдайда. Шошқа еті жарты сағат, қой еті 45 минут, сиыр еті бір сағат бұқтырылады. Содан кейін ет сақиналарға кесілген пияз қабатымен жабылады. Пияз сәбіз қабатымен жабылған. 5 минут бойы алдын ала қайнатылған күріш оның үстіне жиырма сантиметр қалатындай етіп тағанға салынады. Күріш томат тұздығымен құйылады. Сарымсақтың бірнеше тазартылмаған қалампыры күрішке орташа тереңдікте жабыстырылады. Кушанье жетеді емес, орташа отта дейін дайын. Оның белгісі - күріштің құрғауы. Ең маңызды сәт - палауға торт пішінін беру. Тағанды науамен жауып, күрт аударады. Қатпарлы палау жалпақ табаққа беріледі және торт тәрізді кесектерге кесіледі.