Корей стиліндегі картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Суық, ащы тағамдар Тоңазытқышта бір апта сақтағаннан кейін ол дәмін сәл өзгертеді, бірақ өзінің сүйкімділігін жоғалтпайды. Аз тәжірибе мен қол ептілігін қажет етеді. Өнімдер: Картоп сабанмен - 3 литрлік ыдыста. Сарымсақ, қызыл және қара бұрыш, ук. эссенция, күнбағыс майы стақаннан аз. ЖӘНЕ БӘРІ ! Картопты тазалаңыз, шайыңыз және жолақтарға кесіңіз. Сабан неғұрлым ұзын және жұқа болса, соғұрлым жақсы (5 мм-ден аз). Осындай көлемдегі жолақтарға кесу үшін неміс үккішінің болғаны жақсы болар еді - 10 минут және бүкіл кастрюль (жақсырақ эмальданған). | Алынған сабандарды кастрюльге бірнеше рет (кем дегенде үш) суық сумен шайыңыз, суды ағызған сайын процестің аяқталу критерийі - ағызылатын су таза және мөлдір болуы керек. | Отқа эмальданған табаны сабансыз суық сумен салыңыз, (содан кейін сабан қайнатылады - судың тиісті көлемі), алдын ала тұз себіңіз, басқа дәмдеуіштерді қоспаңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз. Сабан, жалпы алғанда, өз тағдырын күту барысында төбеде болғаны жөн. су. | Енді назар аударыңыз! Картопты қайнатуды бастамас бұрын, ұнтақтағышты, тағы бір кастрюльді суық сумен дайындаңыз. Ал пісіру процесінде тіпті ең жақын раковинадағы суық суды қосыңыз. (суық суы бар кәстрөл де сол жерде болуы керек) | Су қайнағаннан кейін сабанды қайнаған суы бар кастрюльге тастаймыз. Барлығын тез жейміз. Пісіру кезінде қарқынды түрде араластырыңыз. Пісірудің өзі 1-2 минутты құрайды. НАЗАР АУДАРЫҢЫЗ! Барлық бақсылық кастрюльді оттан мүмкіндігінше тез алып тастау, сабандарды ұсақтағышқа лақтыру (төбенің ағынының астында) қажет болатын сәтті анықтаудан тұрады. су) және дереу сабандарды суық сумен (ағынды сумен) дайындалған кастрюльге тастаңыз. Осы сәтті анықтау үшін пісіру процесінде сабанды үздіксіз ұстап, дәмін татып отыру қажет. Сабандар ШАЛА ПІСПЕГЕН болуы керек. ӨТЕ АЗ!!! Критерий - сабан икемділікті сақтайды.Егер сіз қателесіп, оны қорытып алсаңыз (әдетте бұл + 5,10 секундтық қателік), онда сабанмен одан әрі манипуляциялар жасағанда, ол бұзыла бастайды және жалпы алғанда әдеттегідей қайнатылған картоптың дәмін татады - демек, осы рецепт бойынша одан әрі пісірудің мағынасы жоқ, ал "Бүлінген" сабанды қолдануға болады басқа тағамдарда. Шығару сәтін кастрюльді ұстап тұрған уақытқа, ұнтақтағышқа құйып жатқанда, суық суға құйып жатқанда реттеу керек. | "Қайнатылған" сынықтарды суық ағынды суы бар кастрюльге бірнеше рет шайыңыз. Содан кейін оны ұнтақтағышқа тастаңыз, ЖАҚСЫЛАП АҒЫЗЫП, эмальданған табаға салыңыз. Су процедуралары аяқталды,) Тұздылықтың дәмін татыңыз, егер аз болса - тұз қосып, араластырыңыз. 3 литрлік кастрюльге 1 ас қасық сірке суының эссенциясын қосыңыз. | Сарымсақтың бірнеше түйірін аршып, "ұсақтаңыз" (немесе ұсақтаңыз), осылайша үш литрлік кастрюльде үстіңгі жағы 1,5-2 шай қасық суспензия пайда болады. Бұл суспензияны сабанның үстіне ортасынан БІР КІШКЕНЕ үйіндіге салыңыз. АРАЛАСТЫРУҒА БОЛМАЙДЫ!Ұнтақталған қара және қызыл бұрыштарды бір үйіндіге ықшам түрде БІРКЕЛКІ құйыңыз.Қанша? Ыдыс ащы болуы керек, сондықтан аздап қосыңыз,) | Кішкене таза табаға 1/2,2/3 кесе күнбағыс майын құйып, отқа қойыңыз. Тұман пайда болғанша ұстаңыз. Содан кейін оттан алыңыз да, майды ағынмен сабанмен бірге кастрюльдегі сарымсақ үйіндісіне құйыңыз. Осыдан кейін сіз бәрін жақсылап араластырасыз және жүріп бара жатқанда дәмін татасыз - Нені (сірке суы, тұз, бұрыш) жақсылап шайқау керек? Дәміне қарай. | Кәстрөлді қақпақпен жауып, суытып, шамамен бір сағат қайнатыңыз. 2. Мен сарымсақты сол күйінде салдым - шикі. Бірақ бұрыш - мен қуырамын. Майды қыздырыңыз, егер тазартылмаған болса, оны қыздырып, аздап пиязды қуырыңыз (иіс кетуі үшін). Содан кейін осы майға ұнтақталған қызыл бұрышты лақтырыңыз. Мұны істеу үшін сәтті таңдау өте маңызды - бұрыш аздап қуырылуы керек, бірақ күйіп кетпеуі керек және жағымды хош иіс беруі керек. Дәмі үшін қуырылған және ұнтақталған кунджут, кинза (кориандр) қосуға болады. Оны ұнтақтау емес, тұқымдарды илектеу түйреуішпен тақтаға домалату (илеу) жақсырақ - сонда кинза хош иісі жақсырақ сезіледі.