Сыра қосылған пияз кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пиязды ұсақтап турап, май қосып, қызарғанша баяу отта қайнатыңыз. Картопты жұқа табақтарға кесіңіз. Отқа төзімді ыдысқа картоп пен пиязды қабаттарға салыңыз, сонда бірінші және соңғы қабат картоп болады. Сыраны кілегеймен араластырыңыз, тұз, бұрыш және аздап мускат жаңғағын қосып, үгітілген ірімшікті құйыңыз, жақсылап араластырыңыз да, қабатталған картопты пиязбен құйыңыз. Үстіне жоңқаларды сары маймен себіңіз. Ыстық пешке салыңыз (220 градус), шамамен екі сағат пісіріңіз. Кәстрөл қызара бастаған кезде отты азайтыңыз. Тағамды жаңа піскен көкөністермен және жасыл салатпен бірге ұсыныңыз.