Жас ашытылған қызылшаның жапырақшалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12402-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 5 кг жас қызылша жапырағының жапырақшалары, 3-4 ақ қырыққабат жапырағы, 100 г тұз. Жас қызылшаның жапырақшаларын жапырақ тақталарынан тазалаңыз, жуыңыз және майдалап тураңыз. Қырыққабат жапырақтарын кең кастрөлдің түбіне салыңыз, содан кейін ұсақталған жапырақшаларды мықтап салыңыз, тұз себіңіз, үстіне шеңбер немесе табақша салыңыз да, езіңіз. Қызылша шырынын ағызған кезде, ыдыстарды үстіне қалың шүберекпен байлап, суық жерге қойыңыз. Тұздалған қызылша көкөніс сорпалары мен салқындатқыштарды дайындау үшін қолданылады.