Жас ашытылған қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 кг жас қызылша жапырағының жапырақшалары, 3 - 4 ақ қырыққабат жапырақтары, 100 г тұз. Жас қызылшаның жапырақшаларын жапырақ тақталарынан тазалаңыз, жуыңыз және майдалап тураңыз. Қырыққабат жапырақтарын кең ауызды ыдыстардың түбіне салыңыз. Содан кейін ұсақталған жапырақ жапырақтарын мықтап салып, тұз себіңіз. Үстіне шеңберді немесе табақты салыңыз да, қысым жасаңыз. Қызылша шырынын ағызған кезде, ыдыстарды үстіне қалың шүберекпен байлап, суық жерге қойыңыз. Тұздалған қызылша көкөніс сорпалары мен маринадталған қиярларды дайындау үшін қолданылады.