Кептірілген ақжелкен (Жапырақтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жас қарқынды жасыл жапырақтарды (Өсімдіктердің гүлденуіне дейінгі кезеңде) жақсылап жуыңыз, жапырақ жапырақтарын алыңыз, кептіру үшін іліп қойыңыз. Содан кейін ұсақтап, таза қағазға жайыңыз. Тұмшапеште 40 - 45С температурада 2 - 3 сағат бойы немесе қалқа астында бір күн бойы жиі араластыра отырып кептіріңіз. Кептірілген ақжелкенді шыны ыдыстарға немесе полиэтилен пакеттерге салыңыз да, мықтап байлаңыз. Жылы жерде сақтаңыз.